Monday, December 12, 2011

Suvine jõulupidu

Nonii ja tagasi Perthis me olemegi. Elan praegu koos 6 kutiga Lõuna-Perthis. Seda aga vaid paariks päevaks, sest täna oli see õnnelik päev, kui Siimu ema pakk saabus, mis tähendab, et miski meid enam Perthis kinni ei hoia. Pakk ise oli küll väga uhke - mitu suurt ristsõnaraamatut, kõiksugu ajakirju, hunnikutes šokolaadi, linnupiima, piparkoogid, sprotid, põdraliha konserv, suitsuvorst. Nüüd meil magusat ikka jagub :) Igatahes suur aitäh!!! :)

Nädalavahetus oli aga superluks. Nagu ma enne mainisin elasime Siimu bossi karavanis, mis ise paistis küll väljast väike, aga mahutas 2 laia voodit ja ühte nari, köök, dušš, WC. Reede õhtul käisime kohe kohalikus country pubis, kus punaste nägude ja suurte vuntsidega maamehed kaanisid õlut ja rääkisid baaridaamiga. Õhtul grillisime ja mina tegin traditsioonilist kurgi-tomati-hapukoore salatit. Ainuke, kes seda aga maitsta julges oli Andrew (Siimu boss), teised ei läinud lähedalegi. Üldse siin on kombeks süüa grill-liha/vorsti saia vahel nagu burgerit, mitte koos salatiga. Mul viskas kergelt saia närimine kopa ette.

Laupäeval nägin kohe hommikul esimest korda delfiine meres hüppamas. Päris äge oli! :) 11 ajal laenas Andrew oma sõbranna tütre surfilauda ja sõitsime Lancelini, mis on tuntud suure tuule ja ideaalse surfikohana. Rand oli täis neliveolisi autosid, kes otse mere äärde sõidavad. Andrew näitas veidi ette surfilauaga ja siis oli meie kord. Lained olid ikka võimsad küll ja nii tugevad, et murravad maha. Ärame igatahes proovisime - surfamiseks seda küll nimetada ei saa, aga mõnus oli! Lainetest veel niipalju, et näiteks üleeile vajas ca 20 inimest kohalikus Perthi rannas esmaabi ja paar inimest murdsid ribisid, sest lained olid nii tugevad. Edasi läksime Siimu bossi venna suvekoju, kuhu ka ülejäänud kaader kogunes. Õlut, veini voolas ojadena ja heast söögist puudus ei tulnud. Saime ka proovida omaniku ATV, Siim sattus sellest eriti ekstaasi. Ilm oli ka superhea - kuskil 35 kraadi sooja. Mängisime ka neile tradisioonilist murupalli, mis on põhimõtteliselt sama nagu petang. Siim leidis ka aiast peremehe poja mänguauto pealt (samal ajal kui poiss sõitis sellega) redbacki ämbliku, mis on üks mürgisemaid siin, aga ka üks kõige levinumaid. Väga suur ta polegi, aga oi kui mürgine. Mõned peolised kustusid juba varakult ära - nt Siimu boss läks juba 7st magama. Me püsisime kauem ikka üleval. Aga hommikune äratus oli ka juba 7st - ega kui nii vara magama minna vist hiljem ei suudagi ärgata. Siimu bossi poeg oli aga isa auto lukku lasknud nii, et võtmed sees ehk nemad jäid sinna veel kindlustusfirmat ootama lahti muukima. Meie pakkisime asjad kokku ja tulime Perthi tagasi. Õhtul käisime veel Kings Parkis linnavaadet nautimas.

Sihuke mõnus nädalavahetus. Pluss see oli ka proovireis meile enne suuremat trippi ehk avastasime, et vajame katuseraami autole asjade jaoks. Täna tegelesimegi selle otsimisega ja nüüd see meie auto katust kaunistab.

Üks päev veel ja minek. Hetkel siin sihuke äike, mürin ja välk, et loodetavasti katust ära ei vii.

Mõni päev kui viitsimist lisan pildid ka,

No comments:

Post a Comment