Thursday, October 27, 2011

Uued tegemised

See nädal avastasime, et ka Austraalias on väga populaarsed cherry.ee taolised lehed ehk päevapakkumised erinevatele teenustele/toodetele, ainult et neid lehti on veel kordades rohkem. Ja meie muidugi nende õnge läksime. Esiteks ostsime autole ülevaatuse ja õli vahetuse 49 dollari eest ja nüüd veel ka ühe spordiklubi 2 kuu pääsme 39 dollari eest. Eesmärk on "Hiie-Liin ja Siim farmiks tugevaks". Tegelikult mõtlesime juba trenni peale varem ja nagu ma kirjutasin lasime ka ühes spordiklubis pakkumise teha, aga nii lühikese aja peale tuleb see ikkagi mõttetult kallis. Loodan, et see koht nüüd meid ainult üle ei lase, sest täna helistasin sinna kaks korda, aga õige inimesega rääkima ikkagi ei pääsenud. Ütlesid, et neil praegu nii kiire ja võtavad ühendust. Lisaks soetasime endale veel tomtomi, mis on siin kindlasti väga vajalik. Nüüd saame hakata ka rohkem trippima siinkandis ilma ekslemata. Vaikselt paneme juba plaani paika meie detsembrikuu pikemaks reisiks.

Muudest uudistest veel, siis põhiline teema on ikka kuniganna Elisabeth II Austraalia tuur, mida ta alustas eelmine nädal. Iga päev näitab telekas, kus ta käis ja mida tegi. Eile jõudis Perthi ja siit läheb tagasi Inglismaale. Seoses sellega on nädalavahetusel kesklinnas liikus kinni ja ühistransport tasuta. Lisaks on veel homme kuninganna sünnipäev ja tähtis püha ehk enamikele inimestele puhkepäev. Meile muidugi mitte, sest ega siis klubis pidu pidamata saa jääda. Homme on hoopis vastupidiselt tavalisele (vaiksele) reedele suur pidu, mis on mõeldud naistele ehk puurides ja laval tantsivad poolpaljad mehed ja veel muu meelelahutus.. Täna poleerisin töö juures 3 tundi klaase, et siis homme naised ikka šampust saaksid ilusatest klaasidest juua. Mitte et mul seal midagi paremat üksida neljapäeva hommikuti teha oleks. Enamasti esimesed kaks tundi täidan külmkappe jookidega (võimalikult aeglaselt) ja ülejäänud aja poleerin klaase. Vahepeale saan ka heal juhul paar õlut valada kui hästi läheb. Aga pole hullu - raha tiksub ja vahelduseks "trammi päevadele" on see ka hea. Järgmine nädal on tulemas Austraalias tähtis spordisündmus - Melbourne Cup. See kujutab endast hobuste võiduajamist. Melbournes pidi see nii suur sündmus olema, et töölt on vaba päev. Suur päev on see ka kõikidele pubidele/klubidele, kes ekraani omavad ja eriti veel meile. Garden baari ette pannakse kunstmuru ja veel sada asja. Hommikul/päeval vaadatakse võistlust ja õhtul on pidu. http://www.leedervillehotel.com/upcoming/the-leederville-hotel-melbourne-cup-party-2011/ Meie Siimuga oleme igatahes hommikul kella 10st platsis ja läheb arvatavasti ööni välja. Tuleb põnev igatahes! Kui veel eelmisest suurüritusest rugbyst rääkida, siis Uus-Meremaa võitis ja ohhh seda rõõmu. Enamik baarist olid ju nemad. Šampust ledas ojadena ja ka muid jooke. Kahjuks hindasid paljud inimesed oma rahalisi võimeid suures õnnehoos üle ja väga palju oli juhtumeid, kus tegin joogid valmis ja siis avastab, et oih mul pole raha. Ja kui ma seepeale vähema raha eest ei anna saavad veel kurjaks, et mismõttes ei saa nüüd.

Haidest veel nii palju, et eelmine nädal sõi jälle üks hai siin lähedal oleva saare juures sukelduja sõprade silmade ees ära. Nüüd on juba nädal aega käinud jaht selle hai püüdmiseks. Tegelikult asi nii hull pole, et üldse ujumas käia ei tohiks. Peab ise ettevaatlik olema ja sukelduma minnes ju kõik teavad riski. Nädalavahetuseks lubab jälle sooje ilmu (vahelduseks vihmale, mis see nädal on olnud) ja plaan randa minna. Ravime päiksega kõik viimased nohujäänused minema. Ostsin ka endale eile kohalikku nohurohtu ja kohe palju parem. Nüüd Siim ütleks kindlasti selle peale, et mis ma sulle juba mitu nädalat rääkinud olen.

Ja muud ei tulegi meelde. Naudime oma viimaseid Eesti jooke, ei teagi, kuidas need siiamaani säilisid. Oleme tutvust teinud ka kohalike õlude/siidritega, mis on täitsa joodavad. Minu lemmikuks on saanud siider Bulmers, mida pärast tööpäevi klubi kulul juua saab.

No comments:

Post a Comment