Saturday, October 22, 2011

Peole minek polegi alati nii lihtne

Tere kallid sõbrad!

Ega midagi erilist uut polegi juhtunud. Ilmad on siin muutlikud nagu kevadele kohane. Üks päev võib olla 35 kraadi, järgmine päev 19. Kolmapäeva õhtul pidin tööle minnes jope jälle välja otsima. Võib-olla sellest on ka tingitud minu konstantne nohu, mis taaskord suurenes. Ilmselt siin õitsevad praegu igasugused lilled ka. Muide kui Eestis puud langetavad lehti, siis siin vastupidiselt langetavad pigem koort, kuid mitte lehti. Päris naljakad näevad puutüved välja.

Mõtlesin, et räägin veidi meie klubi turvasüsteemidest, mis on veidi erinevad Eesti omadest. Esiteks põhipeopäevadel nagu kolmapäeval ja laupäeval küsitakse kõigilt dokumenti, kes klubisse lähevad. Lisaks sellele, et nad uurivad ikka väga põhjalikult pilti ja kogu dokumenti, siis skännitakse see spetsiaalsesse masinasse sisse. Dokumendi põhilehekülg ilmub suurelt ekraanile, mida meie turvaülem ja manager veel analüüsivad ja siis see salvestatakse. Alates eelmisest nädalast on meil lisaks ka uus masin ehk nüüd peavad inimesed ka oma sõrmejälje andma koos dokumendiga. Tegelikult on see hea, sest edaspidi nad ei pea enam dokumenti kaasas kandma. Tavaline on ka see, et turvamees küsib inimestel klubis niisama dokumenti. Samuti ei pea turvad end siin tagasi hoidma - kui mõni inimene läheb veidi ülemeelikuks, siis võib vabalt turvamehelt vastu lõugu saada ja visatakse välja. Üldse jälgitakse siin inimesi väga teraselt. Kohe kui liiga purjus, siis tuleb supervisor ja ütleb meile, et teda enam teenindada ei või. Eelmine pühapäev oligi nii, et koht on 10ni lahti, aga mitte kedagi teenindada ei võinud alates 8st.

Muidu polegi väga midagi uut. Ainuke asi, et eile kolisid meie lisaks uued majakaaslased - eestlastest paar, kes on Austraalias juba mitmendat korda, seekord juba sponsorship viisaga. Veidi kitsamaks läheb, aga üür langeb päris märgatavalt ja meil oligi üks tuba vaba.

Olge ikka mõnusad ja ma püüan ka oma nohust lahti saada :)

No comments:

Post a Comment