Tuesday, September 20, 2011

Kolmas kodu

Täna siis oli jälle kolimisepäev ja jõudsime oma kolmandasse kodusse. Kell pool kümme aeti meid välja ja vantsisime üle kahe kilomeetri koos kohvrite ja muude asjadega uude hostelisse Shiralee. Naljakas oli see, et kui seda hostelit hostelworldist vaatasin siis maksis üks öö kaheses toas 68 dollarit, nende kodulehel oli kirjas 64 ja kohapeal 62. Vedas meil! Pluss see on veel linnale lähemal ka. Tuba ise on mõnus ja hostel sihuke pisike kodune. Tundub nagu üks suur pere elaks siin. Ümberringi on vist mingi kilide rajoon, sest igasse suunda vaadates võib näha nuudlipoode ja muid igasugu kummalisi poode. Tänav lõhnab ka juba riisi ja nuudlite järgi.

Pärast matka hostelisse otsustasime külastada Perthi raamatukogu, mis on ka üks ainukesi kohti, kus leidub tasuta wifi. Printisin 25 CV algatuseks välja. Pärast seda käisin tööbüroodes, millest esimene oli isegi veidi lootustandev, aga teine üsna aja raiskamine. Mingi väike ruum täis inimesi, kes suvalises järjekorras saavad intervjuule ja siis vahepeal paks tädi karjub üle ruumi vabu töökohti. Eestlasi oli seal taaskord päris mitu. Kohe on ikka näost näha, nagu oleks otsa ette kirjutatud, et eestlane.

Praegusel säästuajal me söögi peale väga ei larista, aga kuna keskpäevaks olime juba nõrkemise äärel, tegime ühed burksid kesklinnas ja võtsime teekonna immigratsiooniametisse, et viisa kleeps saada. See vist tegelikult pole vajalik, aga mõnes kohas võidakse küsida. Pluss nii tore, kui passis on igasugu kleepse ja templeid nagu vanasti.

Pärast kaptenimütsiotsinguid Siimu sõbrale läksime tagasi hostelisse ja ma tegin Internetis endale RSA kursuse ehk Responsible Service of Alcohol. Seda on vaja, et baaris või restoranis töötada

Ahjaa, päris naljakas on lugu siin ülekäigurajaga. Nimelt kui Eestis on alguses roheline, siis vilkuv roheline ja punane, siis Austraalias on umbes 2 sekundit roheline ja ülejäänud aja vilgub punane. Üldse on jalakäijatest suht ükskõik siin, rohelist tuld võib ikka väga kaua oodata. Me pole veel eriti harjunud ka vasakpoolse liiklusega ehk tavaliselt lähme ületee nii, et vaatame igas suunas ja kui autot pole, siis jookseme täiega. Päris naljakas võib seda kõrvalt olla vaadata.

Nüüd ostsime endale The Western Australian ajalehe, kus on kolmapäeviti ja laupäeviti töökuulutused. Enamasti tuleb see juba üks päev vare õhtul tanklast ära osta ja siis hommikul 8st helistama hakata. Ettekandja pakkumisi isegi oli päris mitu, nii et peab pommitama hakkama neid.

Pilte oleme ka mõne teinud ja varsti ehk on ka siin neid näha.

No comments:

Post a Comment