Mina käisin siis esmaspäeval proovipäeval ühes kohvikus. Pigem on see vist ikka pagariäri moodi kohvik. Minu suureks üllatuseks olid kõik ülejäänud töötajad prantslased ja peagi sain ka aru, et tegemist oligi prantsuse pagariäriga. Igaljuhul minu ülesanne on seal kliente teenindaja leti tagant, kui nad tulevad oma kooke/saiu/võileibu/macaronisid vms ostma. Tundub lihtne, aga neil on iga saiakese jaoks oma prantsuskeelne nimi, mida mina teiselt poolt letti ei näe ja kui inimene tuleb ja ütleb, mida ta tahab, siis ma olen ikka suht nõutu. Ja kui ta hakkab veel pärima, millest need koogid/saiad/võileivad on tehtud, nooo mis ma siis ikka oskan öelda. Töötajaid on seal päris palju korraga ja klientidest puudust ei tule. Kui ma vahel neil küsin, et mis selle saia nimi on või, millest see koosneb, siis tuleb sealt sihuke prantsuskeelsete väljenditega lause, et ega ei erista küll väga. Saiakesed on siis näiteks sihukeste nimedega: palmier, brioches, croissant, pain au Chocolat, escargot Chocolate, escargot Raisins, almond croissant, chocolate twist, etoile, eclare jne... Enam-vähem olen suutnud neid nüüd hääldama õppida ja peaaegu vist eristan ka. Vahepeal on küll sihuke tunne, et need prantslased mõtlevad vist küll, et olen täitsa juhmard ikka. Praegu käin seal veel suht vähe - manager saadab smsi ja siis pean minema ehk kindlat graafikut pole. Võib-olla hiljem saan rohkem tunde. Ega see koht mind väga ei kutsu, aga kui töö selgeks teha, siis pole midagi hullu ka. Praegu kui veel ilmad jahedad on rohkem motivatsiooni töötada, hiljem on juba rohkem võimalusi, mida teha.
Olgu siis, aitab ka. Lisan mõned pildid meie uuest kodust.
HL
No comments:
Post a Comment